Motorsport trainer

In 2010 behaalde Martin Domburg bij de KNMV zijn MT2 diploma voor ass. Motorsporttrainer. Tijdens de opleiding leerde Martin coachen en lesgeven in de wegrace motorsport. Iets wat je natuurlijk niet zo even leert tijdens de opleiding. Het geven van trainingen en coachen van jonge talenten leer je door de praktijk. Martin is in de afgelopen jaren actief geweest als trainer bij de minibikes, NSF 100 Kampioenschap, Talentcup en Moriwakicup.


Martin aan het werk, niet alleen naast de baan maar soms ook op de baan

Martin kan de trainingen verzorgen van de minibikes tot Superbikes waarbij zijn specialisme ligt bij de wegrace motorsport. Vooral de mentale voorbereiding als kwalificeren voor een wedstrijd zijn een van de aspecten waar een grote behoefte aan zijn in de motorsport. Door actief aan de slag te gaan met een jong talent zijn resultaten haalbaar. Op deze manier is Martin een van een handvol Motorsporttrainers in Nederland die als doel hebben om het niveau in Nederland omhoog te brengen.

Martin Domburg:

“Ik geloof er sterk in dat Nederland behoefde heeft aan mensen die hun ervaring over willen brengen aan de jeugd. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn diploma te behalen en mezelf in te zetten voor de KNMV en voor organisaties om mijn ervaringen en verhalen over te brengen. Er rijden in Nederland veel jonge talenten rond die met de juiste begeleiding het ver kunnen schoppen. Mij zelf en een handjevol andere coureurs uit de nationale en internationale wegrace zetten zich hiervoor in. In de hoop het niveau in Nederland op een hoger plan te trekken. Door langs de baan te staan zien we niet alleen de lijnen maar ook de mentale staat van een rijder. Door in te gaan op de manier van racen kunnen we een rijder niet alleen sneller maken maar vooral beter.”

Naast een functie als Motorsporttrainer is Martin tevens actief in de werkgroep Veiligheid van de KNMV. Een selecte groep coureurs die samen met de KNMV de veiligheid van de circuits onder loep stellen. Ook dit is een onderdeel van Martin ‘s visie om het niveau in Nederland te verbeteren.

Tevens is het mogelijk voor coureurs om videobegeleiding te krijgen van Martin. Dit geschied door middel van camera's gemonteerd op de motor. Martin zal de coureur indien de snelheid dit toelaat volgen. Na afloop worden de beelden geanalyseerd. Bent u geintereseerd stuurt u dan een email naar martin@domburg-racing.nl