Hoe het begon

Hoe het begon? Eigenlijk al heel vroeg, opgegroeid met een helm op zijn hoofd was Martin vaak op de motor op pad. In de zijspan maar sinds zijn 18e verjaardag zelf achter het stuur. Met zijn Suzuki SV650R maakte hij veel kilometers en ontwikkelde Martin een sportief rijgedrag, iets waar hij zelf geen erg in had.

In 2004 werd Martin aangestoken door SV Contact Club voorzitter Rene Thepass die een team wilde starten in de nieuw opgerichte Vobis SV Cup. Martin was daar erg in geintereseerd en als snel trok hij samen met de leden van de club een team overeind en zo maakte hij kennis met de Vaderlandse Motorsport.

Martin reed steeds sportiever op de weg en dat motiveerde hem om in 2005 de grote stap te maken. Op 10 juni 2005 schreef hij zich in voor de rijvaardigheidstraining van de CRT op het TT Circuit van Assen. Met zijn Sv'tje reed hij die dag wel mooi even de tweede tijd. En dat smaakte naar meer.

In augustus van dat jaar werd ingeschreven voor een TOMS cursus op het circuitpark Zandvoort. Dit was een racecursus voor de zomer avond competitie. Maar ook tijdens de cursus bleek dat er toch wel enig vorm van talent aanwezig was bij de op dat moment 22-jarige Martin.

Als laatste test schreef hij zich in september nog een keer in op het circuit van Assen. Om die dag zijn tijd met ruim 4,5 seconde te verbeteren. Niet veel later werd de knoop door Martin en zijn vader Jan doorgehakt. In 2006 zou Martin een poging gaan wagen als Motorcoureur. Hoe dat is verlopen? Dat leest u onder het kopje carriere.