Informatie

Het huidige project waar Martin mee bezig is heet Marelburg. Een klein fictief dorpje op een van de west-duitse heuvels tegen de Nederlands grens aan. Het dorpje kent niet enorm veel inwoners maar kent toch een levendige handel. Het dorp heeft een klein zogeheten kopstation welke een enkelsporige aansluiting heeft met het geelectrificeerde hoofdnet welk op zijn beurt het Duitse Ruhrgebied verbind met de Nederlandse grens. Het station kent drie perronsporen aan het eind van een lijn die enkel door stoom en diesel word bereden. Naast het station bevind zich een goederenoverslag.

Na de afbraak van Schwarzwald wilde ik mijn droombaan gaan verwezenlijken. Omdat ik testwerk voor iTrain verricht en best wel enthosiast ben over de producten van VPEB en DinaSys liep ik al een tijdje met de gedachten te spelen om een kleine baan te maken waarmee ik mijn kunnen kan laten zien op demonstraties en beurzen. Zo is Marelburg ontstaan en heb ik een flinke uitdaging om natuurlijk iets moois neer te gaan zetten.

De baan word een demonstratie van mijn enthosiasme en de producten van VPEB en DinaSys aangestuurd door iTrain. Zo zie je niet alleen rijdende treinen maar ook vrachtwagens en bussen. En dat in een schaal 1:160. Daarbuiten zullen er veel visuele licht- en bewegingseffecten te zien zijn her en der op de modelbaan.

Modelbaan Marelburg is een modulebaan van 240 x 90 centimeter en heeft een hoogste punt van 15 centimeter. De baan is opgebouwd uit een vuren framewerk met triplex beplating.

Technische gegevens:

Trein besturing: Dinamo

Auto besturing: MCC

Licht en beweging: OC32 en Dinasys

Software: iTrain

Rails: Peco code 55

Seinen: Viessmann

Bovenleiding: Viessmann

Aansturing wissels: Servo

Aansturing seinen: Servo

Aansturing ontkoppeling: Servo

Communicatiebus: RS485

 

Componenten Dinamo:

1 stuks RM-U controller

1 stuks IPM voedingsmodule

6 stuks TM-H Blokkaart

6 stuks CD16 detectiekaart

 

Aanvulling op Dinamo door DinaSys

1 stuks DDD Data distributie

1 stuks DPD Power distributie

 

Componenten DinaSys

1 stuks DRC overwegbesturing

 

Componenten MCC

1 stuks UCCI Controller

 

Componenten VPEB

7 stuks OC32

19 stuks SP4 stabilisatieprint