Domburg Train Support

Al enige tijd loop ik met een idee in mijn hoofd die me maar niet los wil laten. Heel vaak word ik benaderd tijdens beurzen of via de mail door modelspoorders die graag hun baan willen digitaliseren maar erg opzien tegen het aanleggen en installeren van deze systemen en software. Dat vind ik erg jammer want zo blijft een grote groep hobbyisten op de achtergrond. Ik krijg zelf veel te maken met gebruikers van Dinamo en iTrain. Vooral de beginners vinden de overgang erg groot. Ondanks de erg goede services en workshops van VPEB, DinaSys en iTrain is er nog niet echt iemand die helpen kan met het aanleggen-, installeren en instellen van deze installaties ter plaatse. 

Zo is mijn idee geboren om een service te starten om deze groep modelspoorders te bedienen en de overstap naar DCC van drempels te ontnemen. Wat kan ik doen:
- Advies geven over hoe een systeem aan te leggen of aan te sluiten
- Hulp bij aanleg van Dinamo, MCC, OC32 en DTC
- Hulp met iTrain 
- Demonstraties geven van deze systemen.

Zoals je leest ligt de expertise bij Dinamo en de componenten van VPEB en DinaSys. Ik zal dan ook geen van hun activiteiten overnemen, puur ter aanvulling van hun diensten. Ik zal dus niet leveren of verkopen. Omdat ik er nog geen bedrijf van heb gemaakt kan ik ook geen prijzen geven. Dit is voor mij op hobby basis en ik vraag een kleine vergoeding hiervoor. Hiervan kan ik Marelburg weer bekostigen en investeren in technieken. De mate van vergoeding van de service word van te voren bespreekbaar gemaakt.

Dan is het zover je hebt een systeem aangeschaft, wat nu? Plug-en-play is een droom in deze hobby maar in de meeste gevallen komt die droom niet uit. Ik kan je helpen met het plaatsen en aansluiten van de systemen. Maar misschien wil je dit toch liever zelf doen en wil je enkel een advies ter plaatse hoe je dit het beste kan doen. Ik kom dan langs en kan ter plaatse kijken welke producten benodigd zijn en hoe je dit het beste aan kan leggen. Maar natuurlijk zou ik de aanleg hiervan ook kunnen verzorgen.

Na de aanleg en aansluiting moet het natuurlijk ook werken. Heb je absoluut geen zin om de configuratie te doen of iTrain in te stellen. Daar kan ik u ook in voorzien. Ik kom dan ter plaatse de diverse componenten configureren en maak iTrain in dat geval helemaal rijklaar. Tot het moment dat alles rijden kan en hierbij kan ik laten zien hoe je layout werkt in de software.
Note: Na de aanschaf van de systemen en/of iTrain is een workshop van DinaSys altijd aan te raden, hier leer je erg veel en vaak heb je dan geen externe hulp meer nodig. 

Twijfel je of Dinamo, MCC, OC32 of iTrain iets voor je is? Dan kan ik altijd een demonstratie laten zien van Marelburg. Deze baan is uitgerust met alle producten van VPEB en DinaSys en word aangestuurd via iTrain. Ik sta met regelmaat op tentoonstellingen en beurzen maar merk dat het voor sommigen vaak te druk of onoverzichtelijk is tijdens de beurs. In dat geval kom je langs bij mij in Harderwijk en onder het genot van koffie en thee kan ik dan in een ontspannen sfeer laten zien hoe het allemaal werkt. Dit zijn geen workshops maar demonstraties, de kosten van een demo zijn laag en is afhankelijk van het aantal personen.

Vragen zijn altijd gratis, we blijven Hollanders natuurlijk.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met 
info@martinenellen.nl of op 06-41803540. Veel vragen zijn vaak te stellen op de chat van MC de Spoorstaaf op /chat.html